Välkommen till Gävle Travskola!

 

Vi håller till på Gävletravets södra stallbacke. Här är ett lugnt läge med närhet till travets alla träningsmöjligheter. Gävles Travskola har funnits sedan 1994.

Vi vill förmedla känslan för hästen och dess hantering, så att detta leder till en god hästhållning. Vi vill även lyfta fram glädjen i att få verka bland hästar och andra människor med samma intresse. Vi tror på att detta utvecklar kunskaper som kan tas tillvara på många olika sätt i livet.

 

Verksamheten bedrivs i ett nyligen renoverat stall med elva boxar, selkammare, kursrum, kontor och duschbox. Strax utanför knuten finns hagar som hästarna kan få sin utevistelse i.

I stallet finns fem shetlandsponnys, tre gotlandsruss och tre varmblodiga travhästar. Vi har tillgång till travbanan, rakbana,körbana och inhägnad körbana som vi på olika sätt kan utnyttja för att öka kunskaperna om hästkörning.

 

Vårt arbete på travskolan bygger på ett stort engagemang i att förmedla och utveckla kunskap om hästen. Vårt motto är att utbilda våra ungdomar med god kvalité så att de känner sig väl förberedda för tävlingsbanan. Vill ni veta mer om utbildningsmöjligheter på Gävletravet se under rubriken Utbildning (i listan här till vänster). 

På travskolans kurser är vi flera ledare till varje grupp, en som bär huvudansvaret för gruppen samt två till tre ledarassistenter.

 

Utöver de utbildningar vi håller för barn, ungdomar och vuxna (se under rubriken Kurser) ordnar vi efter era önskemål olika dagaktiviteter, t.ex. studiebesök, specialanpassade utbildningar för mindre grupper och företagsarrangemang, så som jippolopp, m.m.

   

Vi strävar efter att skapa ett meningsfullt fritidsintresse för ungdomar och arbetar för att trygga travsportens framtida utveckling.

För mer information om ponnytrav se Gävle Ponnytravklubbs hemsida. Länk till Gävleponnytravklubbs hemsida http://www.freewebs.com/gptk 


Mer information om ungdomstrav och hästar hittar du på http://www.ungdomstrav.nu och http://www.stallsmart.nu

Sidansvarig
Camilla Alsén

Sidan uppdaterad
2012-06-05